Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Likvidáltatná a venezuelai elnököt egy televíziós prédiktátor

MTI
2005.08.23. 17:41

Hugo Chávez venezuelai elnök likvidálását szorgalmazta Pat Robertson őskonzervatív televíziós prédikátor vallási műsorában, amelyet helyi idő szerint hétfő este sugárzott a Christian Broadcasting Network (CBN). Robertson "szörnyű veszélynek" minősítette az Egyesült Államokra nézve a kőolajban gazdag dél-amerikai ország populista elnökét, akit az Egyesült Államoknak meg kell állítania, még mielőtt Venezuelát "a kommunista beszivárgás és a muzulmán szélsőségesek ugródeszkájává változtatja".

A Christian Coalition szövetség, a virginiai Regent University, a CBN televízió, az Operation Blessing International Relief, a The Flying Hospital, valamint számos más szervezet és intézmény alapítója az 1988-as választáson pályázott a Republikánus Párt elnökjelöltségére, de alulmaradt idősebb George Bush akkori alelnökkel szemben.

Hugo Chávez többször is azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy összeesküvést sző megdöntésére, amit Washingtonban határozottan cáfoltak. Caracas követelte, hogy az amerikai hatóságok csapjanak le Floridában szervezkedő kubaiakra és venezuelaiakra, akiket Chávez életére törő terroristáknak nevezett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!