Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szélsőbaloldali gyújtogatókat vettek őrizetbe Svédországban

MTI
2005.08.23. 21:42

Szélsőbaloldali csoporthoz kötődő, gyújtogatással gyanúsított öt személyt hallgatott ki kedden a svéd rendőrség. Egyet közülük letartóztattak. A Globális Intifáda (felkelés) több olyan gyújtogatás elkövetőjeként jelentkezett, amelyet nagykövetségek ellen hajtottak végre. Ők vállalták a stockholmi orosz és a dán nagykövetség elleni ez évi támadásokat, amelyekben felgyújtottak több gépkocsit. A merényletekben senki sem sérült meg. A szervezet több olyan baloldali csoport hálózataként határozza meg magát, amelynek célja a kapitalizmus megdöntése.

A kedden letartóztatott személy ellen eljárást indíthatnak gyújtogatás gyanújával - közölte Jakob Larsson rendőrségi szóvivő, de részleteket nem közölt az ügyekkel kapcsolatban. A másik négy embert szabadon engedték.