Erzsébet
1 °C
4 °C

'Beszlan' megismétlésére készültek

MTI
2005.08.24. 13:22

A beszlanihoz hasonló iskolafoglalást hiúsítottak meg a karacsáj-cserkeszföldi biztonsági erők, mondta az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi tagköztársaság elnöke szerdán. "A terroristák egy iskola elfoglalására készültek Karacsajevszkben, akárcsak (egy esztendeje az észak-oszétiai) Beszlanban" - mondta Musztafa Batdijev egy terrorelhárítási értekezleten, amelyet a köztársasági fővárosban, Cserkesszkben tartottak.

A terrorcselekményt az elmúlt tanév végén gátolták meg, tették hozzá kurtán a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) regionális részlegénél az Interfax szerint.

Tavaly szeptember elsején egy csecsen terrorkommandó mintegy 1100 gyereket, szülőt és tanárt ejtett túszul a beszlani 1-es számú iskolában. A túszejtés két nappal később vérfürdőbe torkollt, amelyben 319 túsz, nagyobb részben gyerek és a biztonsági erők 12 tagja vesztette életét. A 32 terrorista közül egy maradt életben hivatalos adat szerint.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?