Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Októberben lehet a közös román-maygar kormányülésre

MTI
2005.08.25. 11:29

Úgy tűnik, valóban az október 20. környéki időpont lesz a megfelelő az első közös magyar-román kormányülés megtartására Bukarestben - erősítette meg az MTI-nek csütörtökön Markó Béla romániai miniszterelnök-helyettes.

Markó Béla, aki éppen helikopteren utazott, hogy politikusok küldöttségével megtekintse az árvíz sújtotta udvarhelyszéki falvakat, az MTI érdeklődésére megerősítette az egyik magyarországi napilapnak általa adott információt, miszerint várhatóan október 20. környékén rendezik Bukarestben az első közös magyar-román kormányülést.

"Ez még nem végleges, de úgy néz ki, hogy ez lesz a megfelelő időpont" - mondta Markó, hozzáfűzve: magyar részről már jelezték, hogy részükről ez megfelel. Úgy tűnik, hogy a románok részéről is rendben van a dolog, bár Markó szerint Calin Popescu Tariceanu miniszterelnökkel még nem véglegesítették a külügyminisztériumban az időpontot. Úgy tűnik azért, hogy Bukarestben is elfogadható lesz ez az időpont - mondta Markó.