Judit
3 °C
7 °C

Grúz aktivistákat toloncolnak ki Fehéroroszországból

MTI
2005.08.26. 21:11

Kitoloncolás jut osztályrészül annak a két grúz politikai aktivistának, akik a gyanú szerint kormányellenes tüntetések megszervezésére tanítottak fehérorosz ellenzékieket, közölte pénteken a kelet-európai ország szakszolgálata.

A Kmara (Elég) grúz demokráciapárti ifjúsági szervezet két aktivistája ellen a vád "a grúziai forradalomhoz hasonló tömeges rendzavarástól kísért polgári engedetlenség szervezésének oktatása" - mondta a KGB fehérorosz biztonsági szolgálat minszki rezidentúrájának helyettes vezetője.

A két ifjút szerdán vették őrizetbe Minszkben, s jelenleg is fogva tartják őket. A tekintélyelvű Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök azzal vádolja az országában működő ellenzéki csoportokat, hogy külföldi szervezetekkel karöltve összeesküvést szőnek arra, hogy elmozdítsák őt a hatalomból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?