Olivér
5 °C
8 °C

Merénylettől fél a venezuelai államfő

MTI
2005.08.27. 07:37
Rendkívül heves kirohanást intézett George Bush amerikai elnök ellen helyi idő szerint pénteken Hugo Chavez venezuelai államfő, Busht téve felelőssé azért, ha merényletet kísérelnek meg ellene. Az előzményekhez tartozik, hogy alig néhány nappal ezelőtt a venezuelai elnök likvidálását szorgalmazta az amerikai Pat Robertson ókonzervatív televíziós prédikátor. A 75 éves prédikátor egyebek között szörnyű veszélynek minősítette az Egyesült Államokra nézve a kőolajban gazdag dél-amerikai ország populista elnökét.

A washingtoni kormány nyomatékosan elhatárolta magát szavaitól, amelyeket helytelennek minősített. A hivatalos washingtoni elhatárolódás nem akadályozta meg Chavezt abban, hogy újabb támadást intézzen az amerikai vezetők és elsősorban George Bush elnök ellen. Azt hangoztatta, hogy ha Robertson felhívására bármilyen támadást kísérelnének meg azért George Bush lenne a felelős. Robertson kijelentésére utalva pedig azt hangoztatta, hogy azok az amerkai wlit, köztük George Bush kívánságát tükrözik. "Ha bármi történik velem, azért Bushnak kell viselnie a felelősséget, s az elnök gyilkossá válik" - hangoztatta Hugo Chavez, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy maga Pat Robertson is elhatárolta magát a történtektől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?