Aliz
6 °C
14 °C

Korrupcióval vádolják Ariel Saron legidősebb fiát

MTI
2005.08.28. 11:30
Vádat emeltek korrupció címén Ariel Saron legidősebb fia ellen - közölte vasárnap az izraeli igazságügyi minisztérium.

Omri Saront azzal vádolják, hogy fiktív cégeket hozott létre, elrejtendő azokat a törvénytelen, közel másfél millió dollárra rúgó pénzügyi támogatásokat, amelyeket apja 1999-ben a Likud elnökségéért indított választása kampánya során kapott, és amelynek elnyerése után miniszterelnök-jelölt lett. A vádpontok között a választási törvények megsértése, továbbá hamis tanúzás, csalás és okirathamisítás is szerepel.

Ariel Saron kormányfői hivatali ideje alatt már többször a botrányok kereszttüzébe került a gyanús kampány-finanszirozási és ingatlanügyek ügyek miatt, de mindeddig sikerült elkerülnie, hogy őt magát perbe fogják.

Omri Saron, aki tagja a kneszetnek, már beleegyezett abba, hogy lemond képviselői mentelmi jogáról. Így nincs akadálya a korrupciós vádakon alapuló pernek.

Menáhem Mazuz izraeli ügyész már júliusban közölte, hogy vádemelés készül a miniszterelnök fia ellen, miután nem vezettek eredményre a vádalkuról folyó tárgyalások.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?