Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több ezren tüntettek Bush nyaralója előtt

MTI
2005.08.28. 16:22
Mintegy hétezren tüntettek vasárnap George Bush amerikai elnök crawfordi birtoka közelében az iraki háború ellen, illetve mellett a rendőrség becslése szerint.

A két tábor egymástól húsz kilométer távolságban gyülekezett már szombat óta. Több százan konvojt alkotva, busszal érkeztek a texasi tüntetés színhelyére az Egyesült Államok távoli részeiből. A birtokán nyaralását töltő elnök mindkét tábortól távol tartotta magát.

A szavukat a háború ellen felemelők élén Cindy Sheehan, egy Irakban elesett amerikai katona édesanyja áll, aki augusztus 6-a óta táborozik a Bush-birtokhoz vezető út mentén, ám mindeddig nem érte el célját, az elnök ugyanis elutasította, hogy találkozzon vele. Szombaton Sheehan több száz támogatója hangszórókon keresztül kiáltozta az Irakban elesett amerikaiakra utalva: "Elég - eggyel sem többet!".

Az ellentábor - köztük szintén katonák szüleivel - eközben "Cindy menj haza!" és "Cindy nem a mi nevünkben beszél!" feliratú transzparensekkel tüntetett.