Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbantás egy afganisztáni német táborban

MTI
2005.08.28. 16:30
Robbanás történt a fejzabádi német katonai táborban, közvetlenül Peter Struck védelmi miniszter afganisztáni útja előtt.

A robbanásról maga Struck számolt be vasárnap Berlinben, miután beszélt a parancsnokkal. Bundeswehr-katonák részt vesznek a tartományi újjáépítő egységek munkájában is, egyik táboruk az észak-afganisztáni Fejzabádban van.

A miniszter szerint senki sem sebesült meg, egy szóvivő pedig azzal egészítette ki Struck szavait, hogy csekély anyagi kár keletkezett, egy sátor megsérült. A szombaton este történt robbanás körülményeit még ki kell vizsgálni. Nem zárják ki, hogy eltévedt lövedék okozta a detonációt.

Németország az afganisztáni nemzetközi biztonsági erők (ISAF) kötelékében több mint kétezer katonát állomásoztathat Afganisztánban, a kontingens létszámát háromezer főre akarják bővíteni.