Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elhunyt a betiltott kínai katolikus egyház püspöke

MTI
2005.08.28. 16:47
Elhunyt az illegalitásban működő kínai katolikus egyház püspöke, aki összesen 28 évet töltött börtönben hitéért - jelentette a vatikáni rádió.

Hszie Si-kuang, a délkeleti Fucsien tartományban fekvő mingtungi egyházmegye püspöke 88 évesen, fehérvérűségben hunyt el csütörtökön.

A vatikáni rádió szerint a papot elsőként 1955-ben vetették börtönbe a pápával szembeni lojalitása és engedelmessége miatt, és egy év múlva szabadult. Újból börtönben sínylődött azonban 1958-tól 1980-ig, 1984-től 1987-ig és 1990-től 1992-ig. Szabadulásától kezdve haláláig rendőri megfigyelés alatt tartották.

Az Asianews hírügynökség szerint Hszie Si-kuang mindvégig elutasította, hogy átálljon a hivatalosan is elismert, a pápai fennhatóságot elvető kínai katolikus egyház oldalára.