Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bush felszólította a lakosságot, hogy vonuljanak biztonságos helyre

MTI
2005.08.28. 20:12
George Bush amerikai elnök vasárnap nyomatékosan felszólította a Katrina hurrikán által fenyegetett embereket, hogy vonuljanak biztonságos helyre az óránként 260 kilométeres sebességgel Louisiana és Mississippi állam felé közeledő forgószél elől.

Crawfordi rövid nyilatkozatában Bush elnök nem győzte hangsúlyozni, milyen nagy veszélyt jelent a hurrikán a Mexikói-öböl partvidéki településekre. Kijelentette, hogy a kormány minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítsen a rászorulókon és arra intette az embereket, hogy kövessék a helyi hatóságok utasításait.

Bush elnök szombaton rendkívüli állapotot rendelt el Louisianában, vasárnap pedig Mississippi államban, ami lehetővé teszi, hogy a természeti csapás áldozatait szövetségi segélyben részesítsék.

New Orleans polgármestere elrendelte a félmillió lakosú louisianai város kiürítését, azoknak pedig, akik nem tudnak távozni, biztonságos helyeket jelöltek ki a részben a tengerszínt alatt fekvő nagyvárosban.