Aliz
6 °C
14 °C

Keresztény szélsőségesek zavarták meg a katonák temetését

MTI
2005.08.28. 20:39
Keresztény fundamentalisták behatoltak vasárnap két templomba az Egyesült Államokban, és homoszexuálisellenes jelszavakat hangoztatva zavarták meg Irakban elesett katonák gyászszertartását.

A Westborói Baptista Egyház aktivistái szerint amerikai katonák iraki halála Isten büntetése azért, mert az Egyesült Államok megtűri a homoszexuálisokat. "Isten gyűlöli a melegeket" - hirdették a transzparensek, amelyeket a Tennessee állambeli Smyrna és Ashland City templomában emeltek magasba a kegyeletsértő vallási aktivisták. A rendbontók emellett azt állították, hogy az irakiak védelmezik a melegeket.

A gyászolók elkergették a szélsőségeseket, és hosszú kilométereken át üldözték őket autón.

A Fred Phelps tiszteletes vezette, topekai székhelyű agresszív kisegyháznak szinte az egész ideológiája a homoszexuálisok gyűlöletére épül. Jóllehet baptistáknak mondják magukat, semmi közük más baptista egyházakhoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?