Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét olaszokra lőttek amerikaiak Irakban

MTI
2005.08.29. 19:40

Amerikai katonák rálőttek egy olasz katonai járműre, senki nem sérült meg. Az incidens a múlt héten, a bagdadi repülőtérre vezető úton történt, ugyanott, ahol márciusban egy olasz hírszerző tiszt életét oltotta ki egy amerikai lövés.

"Tudjuk, hogy baleset volt, és hogy nem volt következménye" - mondta a minisztérium szóvivője, hozzátéve, hogy még nem kapták meg a jelentést az esetről. Az ANSA olasz hírügynökség idézte Gianfranco Fini külügyminisztert, aki azt mondta: nem fognak panaszt tenni az amerikai hatóságoknál, mert az "Amerika-ellenes beállítottsággal" érne föl.

Egy olasz napilap, a La Repubblica úgy tudja, hogy az olasz páncélozott jármű egy amerikai gépkocsi-oszlopot próbált megelőzni, amikor a konvojból egy amerikai katona rálőtt. Olaszország az Egyesült Államok szoros szövetségese az iraki katonai beavatkozásban, háromezer katonát állomásoztat Irakban.