Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hatvan halott az iraki légitámadásokban

MTI
2005.08.30. 15:28
Megölte az al-Kaida egyik helyi vezetőjét és még legkevesebb 55 embert Irak nyugati részén az amerikai hadsereg több légitámadásban - jelentették be kedden Bagdadban. Egy szóvivő szerint az Abu Iszlám néven ismert terrorista és társai Káim város körzetében estek el. Két épületre hajnalban két 250 kilogrammos precíziós bombát dobtak le, amelyek megsemmisítették a terroristák menedékét, Abu Iszlám meghalt.Egy biztonsági forrás későbbi közlése szerint három támadással összesen négy épületet romboltak le, s a légicsapások legkevesebb 56 emberrel végeztek.

Kórházi közlés szerint a Káim városban hajnalban - az amerikai légicsapással szinte egy időben - kitört összecsapásban a kormánypárti Abu-Mehel törzs húsz tagja, az ellenfélhez húzó Karabila törzs 15 tagja halt meg, és több tucatnyian megsebesültek. Káim 320 kilométerre nyugatra fekszik Bagdadtól.