Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Seselj tagadja a 7800 sebrenicai lemészárlását

MTI
2005.08.30. 20:08
A boszniai Srebrenicában csupán ezer muzulmánt lőttek agyon, állította kedden Hágában a Szerb Radikális Párt elnöke, akit Slobodan Milosevic egykori jugoszláv államfő perében idézett meg tanúként a Nemzetközi Törvényszék. Vojislav Seselj elmondta: maga a boszniai szerbek elnöke, Radovan Karadzic közölte vele 1996-ban a fenti számot. Egyúttal biztosította őt arról, hogy a boszniai szerbek katonai vagy politikai vezetői közül senki sem adott utasítást foglyul ejtett muzulmánok agyonlövésére. Az ezer muzulmán férfi és fiú megölésére nekik "nem volt befolyásuk", az felsőbb parancs nélkül történt - idézte Karadzic szavait Seselj.

A boszniai szerbek csapatai 1995. július 11-én foglalták el a kelet-boszniai Srebrenicát. A vizsgálóbizottság jelentése szerint, amelyet a boszniai szerbek kormánya is elfogadott, szerb katonák mintegy 7800 muzulmánt gyilkoltak le.