Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Zarkávi szerint az amerikai hadsereg mérges gázokat vetett be

MTI
2005.09.11. 23:52
Abu Muszab az-Zarkávi, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki csoportjának vezetője vasárnap az interneten közzétett hangfelvételében azzal vádolta meg az amerikai haderőt, hogy mérges gázokat vetett be az északnyugat-iraki Tell-Áfár lakói ellen, és felszólította híveit, hogy készüljenek a döntő győzelemre.

"Ó, iszlám nemzete, hősies gyermekeitek vérükkel írják a legszebb eposzokat (...) Káim és Tell-Áfár városokban, ahol ellenséges keresztes lovagok a leggyilkosabb fegyvereket és a legmérgesebb gázokat használják" - közli a felvételen a jordániai származású terrorista.

A felvételen Zarkávi, akinek a fejére az Egyesült Államok 25 millió dolláros vérdíjat tűzött ki, felszólította a muzulmánokat, imádkozzanak a modzsahedek győzelméért és szórjanak átkokat az Egyesült Államokra. Hozzátette: a Egyesült Államok déli részét sújtó Katrina hurrikán "Isten válasza annak az apának vagy anyának az átkára, akiknek a fiát Afganisztánban, Irakban vagy másutt ölték meg".

Zarkávi legutóbb július 6-án tett közzé hangfelvételt, amelyben hangsúlyozta eltökéltségét az iraki dzsihád (szent háború) folytatására.