Valér
4 °C
8 °C

Lemondott az USA katasztrófavédelmének vezetője

2005.09.12. 21:39
Kapcsolódó cikkek (1)

Lemondott Michael Brown, az amerikai szövetségi katasztrófavédelmi hivatal igazgatója, aki a katrina hurrikán után, a hatóságok késlekedése miatt, a támadások kereszttüzébe került, jelentette a CNN.

Nevetségesnek nevezte George Bush amerikai elnök New Orleansben azt a feltételezést, hogy az iraki háború miatt nincs elég katona a Katrina hurrikán által sújtott térségben.

A természeti csapás óta az elnök harmadszor látogat a katasztrófa sújtotta térségbe a Mexikói-öböl partvidékén. Vasárnap érkezett New Orleansbe, és a város előtt álló feladatokat a szeptember 11-i évfordulón ahhoz a kihíváshoz hasonlította, amellyel New York nézett szembe a négy évvel korábban terrortámadás után.

Az elnök az éjszakát a Mississippi belvárosi rakpartjánál horgonyzó Iwo Jima hadihajón töltötte. Hétfőn Ray Nagin polgármester és a térségbe vezényelt katonákat irányító Russel Honore tábornok kíséretében tájékozódott a mentési-helyreállítási erőfeszítésekről. Újságíróknak hangsúlyozta, hogy még sok és kemény munka van hátra New Orleansben, de jelentős a haladás, és a szövetségi kormány segíteni fog.