Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Bush kinevezte a katasztrófavédelem új igazgatóját

MTI
2005.09.13. 09:05
David Paulisont, a belbiztonsági minisztérium magas rangú illetékesét nevezte ki hétfőn George W. Bush amerikai elnök az Egyesült Államok szövetségi katasztrófavédelmi hivatala (FEMA) új igazgatójává, az aznap lemondott Michael Brown helyébe.

Brown támadások kereszttüzébe került amiatt, hogy a kormányzat lassan reagált a Katrina hurrikánra, amely több száz halálos áldozatot követelt, és egymillió embert kényszerített lakhelye elhagyására. Utódlásáról Bush elnök villámgyorsan intézkedett.

A Katrina halálos áldozatainak száma, mint hivatalos forrásokból közölték, 509-re emelkedett, miután további 82 holttestet találtak Louisiana és hármat Mississippi államban. Növelte az áldozatok számát az a 45 halott - idősebb kórházi betegek tetemei -, amelyeket a Memorial Medical Center elnevezésű New Orleans-i kórházban találtak a mentőosztagok. A szerencsétlen áldozatokat nem a hurrikán vagy az ár ölte meg, hanem a forróság, minthogy a természeti katasztrófa nyomán megszűnt az áramszolgáltatás, és nem működött a légkondicionáló berendezés.

Az amerikai külügyminisztérium hétfőn közölte, hogy 118 ország és 12 nemzetközi szervezet vesz részt a mentési munkálatokban.