Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Izraeli légicsapás a kiürített területen

MTI
2005.09.24. 09:30

Légicsapást mértek izraeli harci helikopterek szombatra virradóra a Hamász radikális palesztin szervezet épületeire a Gázai övezetben: ez az első ilyen izraeli hadművelet az övezet múlt heti egyoldalú izraeli kiürítése óta. Személyi sérülésről egyelőre nem érkezett jelentés.

A légicsapás célpontja a Hamász fegyvergyártó műhelye volt Gáza városában és a dzsebalíjai menekülttáborban - közölte az izraeli hadsereg.

Palesztin tisztségviselők szerint az izraeli helikopterekről kilőtt egyik rakéta lakatlan területen csapódott be, nem okozott személyi sérülést és anyagi károkat. A második rakéta a Hamász egyik aktivistájának háza közelében ért célba.

Szemtanúk elmondása szerint néhány perccel később ismeretlen eredetű robbanás rázta meg Gáza városát.

Ez volt az első izraeli légicsapás a Gázai övezetben azóta, hogy a zsidó állam - 38 évi megszállás után - múlt hétfőn befejezte az övezet egyoldalú kiürítését.

Az izraeli légicsapás előtt palesztin fegyveresek valóságos rakétaesőt zúdítottak az övezettel szomszédos dél-izraeli térségben fekvő Szderót városára: pénteken délutántól szombaton hajnalig 30 rakétát lőttek ki a településre. A támadás következtében öt izraeli megsebesült, közülük egy személy közepesen súlyos, a négy másik pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.