Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Belgrád kiadta az egyik madridi merénylőt

MTI
2005.09.25. 16:59

Belgrádi lapértesülések szerint a szerb hatóságok kiadták vasárnap Spanyolországnak a tavalyi madridi vasúti robbantások egyik feltételezett elkövetőjét. A B92 belgrádi rádió szerint a spanyol rendőrség kommandósai a délelőtti órákban vették át Belgrádban a marokkói Abdelmadzsid Busart a szerb hatóságoktól, a terroristát ezután spanyol géppel szállították Madridba. A belgrádi tömegtájékoztatás szerint hasonló értelmű értesüléseket szerzett a spanyol média is.

Rasim Ljajic szerbia-montenegrói emberi jogi és kisebbségügyi miniszter csütörtökön írta alá a határozatot az Interpol által körözött 22 éves marokkói férfi kiadatásról. Ljajic akkor azt mondta, hogy biztonsági okokból a kiadatással kapcsolatos információkat nem fogják a nyilvánosság elé tárni.

Busart az idén június 23-án fogták el szerbiai határőrök a Szabadka és Belgrád között közlekedő vonaton. Hamis iraki útlevelet találtak nála, s kiderült, hogy egyike annak a hat személynek, akik közvetlen végrehajtói voltak a tavaly március 11-én történt madridi terrortámadásoknak. A merényletekben 191 ember vesztette életét.