Benedek
-5 °C
5 °C

Elfogtak egy fontos Hamász-vezetőt

MTI
2005.09.28. 08:20
Elfogták a Hamász egyik fontos vezetőjét, a szélsőséges palesztin mozgalom pénzügyi felelősét egy hónappal ezelőtt Kelet-Jeruzsálemben - közölték szerdán izraeli rendőrségi forrásból.

Jákúb Abu Aszab a rendőrség és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat közös akciója révén került kézre, s a forrás szerint elismerte, hogy több százezer dollárt utalt át Kelet-Jeruzsálembe, amely össszeget a Hamász gyűjtötte össze Szaúd-Arábiában az öngyilkos merénylők családjai, Izrael-ellenes támadások végrehajtói, valamint a mozgalom ciszjordániai - rámalláhi, betlehemi és hebroni - sejtjei közötti szétosztásra.

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy szerda reggel lepecsételték a Hamász és az Iszlám Dzsihád tizenöt ciszjordániai irodáját, mert azok jótékony tevékenység leple alatt öngyilkos merényletek végrehajtóinak és bebörtönzött terroristáknak a hozzátartozóit támogatták anyagilag. A hadsereg azt is közölte, hogy a szerdára virradó éjjel Ciszjordániában őrizetbe vette a két szélsőséges szervezet huszonnégy tagját.