Donát
-4 °C
2 °C

Bombafenyegetés a New York-i metróban

MTI
2005.10.07. 06:34
Egy bombafenyegetés miatt csütörtökön megerősítették a New York-i metróhálózatban a biztonsági intézkedéseket - közölte csütörtökön Tom Kelly, az amerikai nagyváros tömegközlekedési vállalatának a szóvivője.

A terrorfeneygetésről szóló hírt később Michael Bloomberg polgármester is megerősítette, és sajtóértekezletén elmondta: a városi hatóságokat a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) értesítette a "speciális veszélyről".

A fenyegetés a tengeren túlról érkezett - közölte Bloomberg, aki hangsúlyozta, hogy New York illetékes szervei minden megtesznek annak érdekében, hogy ne érhesse terrorista támadás az amerikai nagyváros metróhálózatát. Ezért óvintézkedésből növelték a rendőrök jelenlétet a metróállomásokon. A biztonsági emberek csomagokat, hátizsákokat, táskákat és pokolgép elrejtésére alkalmas tárgyakat vizsgálnak át szúrópróbaszerűen - fűzte hozzá.

Ray Kelly, New York rendőrfőnöke hangsúlyozta: olyan értesülések birtokába jutottak, hogy a város metróhálózata néhány napon belül terrortámadás célpontja lehet. Bár az információk egyelőre nem nyertek egyértelműen megerősítést, mindenesetre elég okot adtak arra, hogy megerősítsék a biztonsági intézkedéseket a metróban.

Kelly is megerősítette, hogy a rendőrök különös figyelemmel lesznek az olyan alkalmatosságokra, amelyekben robbanószerkezeteket lehet elrejteni, így például a babakocsikra is.

A hatóságok a metróval utazókat körültekintésre és óvatosságra kérték.