Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Megöltek hat rendőrt és öt egészségügyi alkalmazottat Afganisztánban

MTI
2005.10.12. 11:52
Lázadók megöltek hat rendőrt és öt egészségügyi alkalmazottat két különböző támadásban Afganisztán déli részén, jelentették be szerdán a hatóságok. Feltehetőleg tálib harcosok támadták meg kedden a gépkocsin utazó rendőröket Uruzgán tartomány hegyei között - közölte Dzsan Mohammed Hán tartományi kormányzó. Két napon belül ez volt a második hasonlóan véres támadás rendőrök ellen az országban.

Az egészségügyi dolgozók elleni támadást szerdán követték el a tálibok egyik 2001 előtti fellegvára, Kandahár városa közelében, mondta Abdul Kadir, annak az afganisztáni segélyszervezetnek az igazgatója, amely a megtámadott embereket alkalmazta.

Az afgán elnök kijelentette, hogy a lázadók anyagi forrásai a virágzó kábítószer-kereskedelemből származnak. "Van együttműködés a kábítószer-kereskedelem és a terrorizmus között. Még egy jó ideig szembe kell néznünk a terroristák támadásaival" - jelentette ki Hamid Karzai az afganisztáni látogatáson lévő Condoleezza Rice amerikai külügyminiszterrel közösen tartott kabuli sajtóértekezletén.