Auguszta
-4 °C
2 °C

Lesz horvát-magyar közös kormányülés is

MTI
2005.10.14. 18:09

Magyarország és Horvátország történelmében először közös kormányülést tartanak a közeljövőben - jelentette be pénteken Gyurcsány Ferenc kormányfő azt követően, hogy egyórás megbeszélést folytatott Zágrábban horvát kollégájával, Ivo Sanaderrel.

A horvát miniszterelnök a munkatalálkozóról beszámolva elmondta: kifejezetten európai uniós témákról beszélgettek. Hangoztatta, hogy a horvát kormány és a saját nevében is köszönetet mondott Gyurcsány Ferencnek a folyamatos és határozott támogatásért, amelyet a horvát EU-tagság érdekében kifejtett.

Gyurcsány válaszában hangoztatta: a barátságról nem beszélni kell, hanem tenni érte. Mint mondta, nincs kétsége afelől, hogy Horvátország lelkében, kultúrájában, az ott élők hétköznapjaiban felkészült az EU-tagságra. - Azzal az elkötelezettséggel, amellyel rendelkezik a horvát kormány és Sanader miniszterelnök, nyilvánvalóan gyorsan megfelelnek a tagság feltételeinek. Továbbra is képviselni fogjuk Horvátország ügyét az unióban - ígérte a kormányfő. Hozzátette: az uniós tagság kölcsönös és közös felelősséget is jelent a régióért.