Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Moszkva nem szankcionálná Szíriát

MTI
2005.10.26. 13:33

Oroszország ellenzi, hogy az ENSZ szankciókat hozzon Szíria megbüntetésére, jelentette ki szerdán az orosz külügyi tárca szóvivője. Mihail Kaminyin szavai szerint hazája "minden szükséges lépést meg fog tenni annak érdekében, hogy megakadályozza a Szíria elleni szankciókat célzó kísérleteket" a világszervezetben. A szóvivő Tel-Avivban nyilatkozott, ahová elkísérte Szergej Lavrov orosz külügyminisztert.

A Biztonsági Tanács három állandó tagja - az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország - kemény hangú határozatot kíván elfogadtatni a BT-ben Szíria ellen, nem zárva ki szankciók lehetőségét sem, ha Damaszkusz nem működik teljes körűen együtt a Haríri-gyilkosság hátterének felderítésében.

Rafík Haríri korábbi libanoni kormányfőt februárban ölte meg egy nagy erejű pokolgép Bejrútban. Az ENSZ főtitkára által felkért német ügyész, Detlev Mehlis múlt héten beterjesztett jelentése arra a megállapításra jutott, hogy a gyilkos merényletről nem születhetett döntés Libanonban a szíriai titkosszolgálat vezetőinek jóváhagyása nélkül.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft