Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Elfogták az Iszlám Dzsihád egyik vezetőjét

MTI
2005.10.27. 17:18

Őrizetbe vette az Iszlám Dzsihád palesztin radikális szervezet egyik magas rangú tagját az izraeli hadsereg - jelentették be csütörtökön palesztin biztonsági források.

Izraeli katonák csütörtökre virradóra a ciszjordániai Dzsenínben fogták el a szervezet egyik helyi vezetőjét, Abdel Halim Izzadint. A rajtaütést azt követően hajtották végre, hogy egy öngyilkos palesztin merénylő öt ember életét oltotta ki előző nap az észak-izraeli Haderában. A robbantás elkövetését az Iszlám Dzsihád vállalta.

A rajtaütés kisebb tűzharcba torkollott, halálos áldozatokról azonban nem érkezett jelentés. Szemtanúk elmondása szerint a 35 terepjáróval, Apache helikopterek támogatásával Dzsenínbe érkező izraeli katonák körbe zárták Abdel Halim Izzadin házát, aki rövid idő elteltével három társával együtt megadta magát.

Izraeli források megerősítették, hogy a katonák "letartóztatási feladatot" teljesítettek, majd elhagyták a palesztin települést.

Az izraeli hadsereg csütörtökre virradóra több palesztin mellett őrizetbe vette a haderai merénylet végrehajtójának apját is. Csütörtök reggel az izraeli légierő több célpontot is bombázott a Gázai övezetben. A szerdán végrehajtott merénylet után az izraeli hatóságok ismét lezárták a palesztin területeket.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft