Emőke
-4 °C
9 °C

Hány amerikai katona halt Irakban?

MTI
2005.10.30. 09:41

Kétségbe vonta az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szárnya az arab országban elesett kétezer amerikai katonáról szóló hivatalos washingtoni bejelentés hitelességét, azt hangoztatva, hogy az amerikai katonaáldozatok valódi száma ennél "tízszer magasabb".

Az Abu Muszab az-Zarkávi vezette al-Kaida-csoport szombaton az interneten elhelyezett közleményben vonta kétségbe az amerikai védelmi minisztérium vonatkozó hét eleji közlését. "Nem túlzás részünkről azt mondani, hogy a keresztes hadsereg soraiban meghaltak száma tízszer nagyobb a kétezernél" - hangoztatta egyebek között a közlemény, amelynek hitelessége egyelőre nem volt megállapítható.

A Pentagon kedden jelentette be, hogy egy texasi kórházban meghalt George Alexander őrmester, aki október 17-én sebesült meg Szamarrában, egy új mellett elhelyezett pokolgép robbanásakor; halálával pedig kétezerre emelkedett az iraki háború amerikai katonaáldozatainak a száma. A következő napokban további amerikai katonák haltak meg az arab országban. A két és fél éve, 2003 márciusa óta tartó konfliktusban több mint 15 ezer amerikai katona sebesült meg.