Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Háromra nőtt a ciszjordániai Kabatíjában megölt palesztinok száma

MTI
2005.10.31. 09:48

Izraeli katonák megöltek egy pokolgépet elhelyezni akaró palesztint hétfőre virradóan a Ciszjordánia északi részén fekvő Kabatíjában. Vele háromra nőtt a helységben megölt palesztin aktivisták száma - közölte egy izraeli katonai szóvivő.

A hadsereg egyik egysége egy hadművelet során észrevette, hogy palesztin fiatalok pokolgépet akarnak elhelyezni a település egyik utcáján. A palesztinok ekkor el akartak menekülni, de közben tüzet nyitottak a katonákra, akik visszalőttek - tette hozzá a szóvivő.

Katonák vasárnap megölték az Iszlám Dzsihád palesztin radikális szervezet két aktivistáját ugyanebben a hadműveletben, amelyben páncélos csapatok vettek részt két harci helikopter támogatásával. A 21 és a 22 éves palesztin egy épületben sáncolta el magát, és a katonákkal vívott tűzpárbajban halt meg. Körözték őket azzal az öngyilkos merénylettel kapcsolatban, amelyet az Iszlám Dzsihád 26-án követett el Haderában. Annak a támadásnak öt halálos és mintegy harminc sérült áldozata volt. Maga a merénylő is Kabatíjában lakott.