Piroska
-2 °C
5 °C

Pokolgép robbant Törökországban

MTI
2005.11.02. 11:26

Autóba rejtett pokolgép robbant Törökország délkeleti részén; 23 személy megsérült - jelentette szerdán az Anadolu Ajansi hírügynökség.

A pokolgépet az ismeretlen merénylők a török-iráni-iraki határ közelében fekvő Hakkari tartománybeli Semdinliben helyezték működésbe kedd éjszaka - közölte a tartomány kormányzójának hivatala. A sérültek között négy katona, valamint három rendőr is van. A robbanás következtében 67 épületben súlyos károk keletkeztek, a városban rövid ideig áramszünet volt.

A hatóságok szerint a merényletet kurd terroristák követték el. A Törökország, az Egyesült Államok és az Európai Unió által egyaránt terrorista szervezetnek nyilvánított Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) október 3-án felmondta az általa augusztusban egyoldalúan meghirdetett tűzszünetet. Egyben azzal fenyegetőzött, hogy a jövőben fokozza a Törökország ellen irányuló támadásait.

Törökország most is figyelmen kívül hagyta a tűzszünetet, és ez alkalommal is kinyilvánította, hogy folytatja a harcot a PKK ellen; tagjai vagy mind megadják magukat, vagy a biztonsági erők végeznek velük.