Eleonóra
-1 °C
2 °C

Megfigyelték a szlovák kormány mezőgazdasági miniszterét

2005.11.05. 23:49
A Szlovák Információs Szolgálat folyamatosan megfigyelte Simon Zsolt mezőgazdasági minisztert, a Magyar Koalíció Pártjának Tagját. Ezt a szlovák parlament titkosszolgálatokat felügyelő bizottságának elnöke, Viliam Sobona nyilatkozta a MARKÍZA kereskedelmi televízió szombat esti híradójának. Sobona azt állította, hogy dokumentumokkal tudja majd igazolni, hogy a minisztert megfigyelték anélkül, hogy erre a titkosszolgálatnak joga lett volna.

Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártjának elnöke egy héttel ezelött egy tévémüsorban már jelezte: sejtésük van arról, hogy miniszterüket lehallgatják, de bizonyítékokkal nem tudott szolgálni. A parlamenti bizottság elnökének szavaira reagálva Bugár elmondta, hogy az ügyet azonnal ki kell vizsgálni, és ha igaz a törvénytelen megfigyelés, a titkosszolgálat vezetőit azonnal meneszteni kell. Ha ezt nem sikerülne elérni, az egész kormánynak távoznia kellene, jelentette ki a pártelnök.

A Szlovák Információs Szolgálat szóvivője és vezetői egy héttel ezelőtt és most is határozottan cáfolták a törvénytelen megfigyelés tényét.