Auguszta
-4 °C
2 °C

Lezuhant egy orosz teherszállítógép Kabulnál

MTI
2005.11.11. 17:18

Lezuhant egy orosz teherszállító repülőgép az afgán főváros közeli hegyekben pénteken, a fedélzetén tartózkodó nyolcfős személyzet életét vesztette - közölték helyi illetékesek.

A szerencsétlenség után a hatalmuktól megfosztott fanatikus muzulmán tálibok egyik parancsnoka telefonon azt állította, hogy az iszlám lázadók lőtték le a gépet, nyugati katonai tisztségviselők viszont közölték, hogy a repülőgép lezuhanásának oka egyelőre ismeretlen.

Egy amerikai katonai szóvivő, illetve az afgán belügyminisztérium szóvivője elmondta: a négy hajtóműves orosz gyártmányú repülőgép eredetileg Bahreinből szállított árucikkeket Kabulba az Afganisztánba vezényelt amerikai haderő számára, majd az afgán fővárostól északra lévő Bagram melletti amerikai légitámaszpontra indult tovább, amikor lezuhant. A gép távközlési berendezéseket vitt volna a bagrami bázisra.

A repülő egy grúz magáncég tulajdonában állt, de a magánkézben lévő Pakisztáni Királyi Légitársaság működtette. Nyolcfős személyzete öt orosz, két ukrán és egy pakisztáni állampolgárból állt. Korábbi híradások még tíz halálos áldozatról szóltak.