Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Meglőtte magát a volt szlovák gazdasági miniszter

MTI
2005.11.14. 11:39

Vadászfegyverével meglőtte magát Pavol Rusko, a szeptemberben menesztett szlovák gazdasági miniszter, az Új Polgári Szövetség (ANO) elnöke. Valószínűleg véletlen, fegyvertisztítás közben bekövetkezett baleset történt - közölte hétfőn a szlovák rendőrség szóvivője.

Rusko az egyik ANO-ból elpártolt képviselőjéről, Iveta Henzélyováról a közelmúltban rejtett kamerás felvételeket készített, hogy azzal próbálja leleplezni a képviselői szavazatokkal folyó állítólagos kupeckedést. A rejtett kamerás felvételek bemutatása óta a sajtó egyszerre kéri rajta számon, hogy miért nem rukkolt elő korábban a felvétellel, miért nem tett korábban feljelentést a korrupció gyanúja miatt, és hogyan vetemedhetett arra, hogy rejtett kamerás módszerekkel tőrbe csalja volt képviselőjét, aki tagad, és akire egyébként egyelőre semmit se sikerült rábizonyítani.

Ruskónak éppen hétfőn kellett volna vallomást tennie a rendőrségen. A sérült a baleset után jelezte: állapota nem súlyos, csupán a lábikráját lőtte át, így a kórházban is kész együttműködni a rendőrséggel.