Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Dagesztánban elfogtak egy szélsőséges vezért

MTI
2005.11.21. 14:22

Megsebesítettek és elfogtak egy lázadó vezért hétfőn az Oroszországhoz tartozó Dagesztán belügyi erői; a Bujnakszk városában végrehajtott rajtaütésben lelőttek egy másik szélsőséges felkelőt. A Csecsenfölddel szomszédos köztársaság belügyminisztériumának közlése szerint a 37 éves Abdulla Magomedov, "a bujnakszki körzet emírje" került rendőrkézre. Két további fegyveres szökésben van - fűzték hozzá az illetékes szervek. A műveletben a biztonsági erők nem szenvedtek el veszteséget.

A dagesztáni igazságügyi hatóságok ugyancsak hétfőn számoltak be arról, hogy azonosították a bűnszövetkezetnek 108 tagját, amelyet 2003 júniusában Raszul Makasaripov és Indrisz Bakkunov hozott létre abból a célból, hogy állami szolgálatban lévő személyek, a bűnüldöző szervek tagjai és más vezetők ellen hajtsanak végre merényleteket. A szervezet Mahacskalában, Bujnakszkban és más dagesztáni városokban épített ki hálózatokat. Harminchat fegyverest közülük már megöltek, 37-et pedig letartóztattak.

Az orosz belügyminisztérium egyik szóvivőjének közlése szerint az elmúlt hét végén Csecsenföldön a rendőrség megölt egy körözött szélsőséges fegyverest. Az összecsapásban két rendőrtiszt is életét vesztette.