Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Szekeres: az MSZP elkötelezett Európa iránt

MTI
2005.11.24. 14:15

Az MSZP elkötelezett Európa és a szociáldemokrata mozgalom iránt - erősítette meg csütörtökön Brüsszelben Szekeres Imre, a párt elnökhelyettese. Az MSZP európai parlamenti delegációjának meghívására baloldali politikusok kétnapos szemináriumon vesznek részt a belga fővárosban, melynek során ismerkednek az Európai Unió és az Európai Parlament munkájával - jelentette be Tabajdi Csaba delegációvezető az Európai Parlament épületében rendezett konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Martin Schulz, az EP szocialista frakciójának vezetője egyebek közt azt hangsúlyozta, hogy rendkívül szoros és konstruktív együttműködést folytat a magyar szocialistákkal. A Magyar Szocialista Párt a régió legerősebb szocialista pártja, amelyre "támaszkodhatunk elképzeléseink megvalósításában" - mondta Schulz.

Szekeres Imre annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a kormány konvergencia programjának eredményeképpen 2008-ra teljesülnek az euró bevezetésének feltételei, a program jelentős gazdasági növekedést indít be, s tovább erősíti a társadalmi szolidaritást.