Ágnes
-1 °C
2 °C

A költségvetés átdolgozására szólították fel Tony Blairt

MTI
2005.12.08. 20:11

A brit elnökség népszerűtlen uniós költségvetési javaslatainak átdolgozására szólították fel Tony Blair brit miniszterelnököt a csütörtökön Londonban tárgyaló uniós kormányfők. Egy héttel az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozója előtt Tony Blair Londonban tárgyalásokat folytatott Portugália, Finnország, Svédország és Szlovénia vezetőivel.

"Katasztrófa lenne, ha nem születne megállapodás a költségvetésről" - közölte José Sócrates portugál miniszterelnök újságírókkal, hozzátéve, hogy új javaslatok előterjesztésére bátorította Nagy-Britanniát.

Janez Jansa szlovén kormányfő annak a véleményének adott hangot, hogy 50-50 százalék a megállapodás lehetősége a december 15-16-i csúcstalálkozón.

Matti Vanhanen finn miniszterelnök a kérdésre, hogy Blair hajlandónak mutatkozott-e engedményekre a tárgyalásaikon, kijelentette: "nem ennek van itt az ideje. Most csak meghallgat minket és utána tesz új javaslatokat. Remélem hallgatott ránk."

Tony Blair pénteken ír, görög és spanyol kollégáját fogadja Londonban és telefonon tárgyal Luxemburg és Belgium kormányfőjével.