Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Volt amerikai miniszternek ajánlott állást Putyin?

MTI
2005.12.16. 20:02

Felajánlotta a Rosznyeft orosz állami olajipari vállalat egyik vezetőbeosztását Donald Evans volt amerikai kereskedelmi miniszternek Vlagyimir Putyin orosz elnök. Erről egy névtelenség burkolózó személy számolt be pénteken, aki jól ismeri Evans legutóbbi oroszországi körútjának a részleteit. Egyelőre hivatalosan nem jelentették be, hogy a George Bush amerikai elnök családjával szoros barátságban álló volt minisztert Putyin felkérte volna a feladatra.

Evans az értesülések szerint a múlt héten, amikor a Kremlben találkozott az orosz elnökkel, nem adott végleges választ, de ígéretet tett arra, hogy fontolóra veszi a javaslatot. Az amerikai szakembernek felajánlott állásról kedden már hírt adott a Kommerszant című moszkvai gazdasági szaklap, míg a The Wall Street Journal amerikai újság pénteki számában szivárogtatott ki részleteket, megállapítva, hogy Evansnak protokolláris jellegű posztot kínáltak fel.

A Fekete-tenger partján lévő Szocsiban tartózkodó Putyin újságírókkal beszélgetve pénteken közölte, nem zárja ki, hogy az orosz vállalatok magas képzettségű külföldi szakembereket vonnak be vezetésükbe. Az államfő szerint az orosz cégek, így a Rosznyeft is, érdekeltek abban, hogy hozzáértő menedzserek vegyenek részt irányításukban, legyenek azok bármely ország állampolgárai.