Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Mítosznak nevezte a holokausztot egy egyiptomi ellenzéki

MTI
2005.12.22. 18:29

Mítosznak nevezte a holokausztot - az európai zsidóság szisztematikus kiirtását célzó második világháborús tömeggyilkosságokat - csütörtökön a Muzulmán Testvériség egyiptomi ellenzéki erő vezetője, megismételve ezzel az iráni elnök néhány nappal korábbi kijelentését.

"A nyugati demokrácia megtámadott mindenkit, aki nem osztja Cion fiainak vízióját a holokauszt mítoszát illetően" - állította közleményében Mohammed Mahdi Akef. A nyugati intolerancia példáiként említette, hogy Roger Garaudy francia írót 1998-ban elítélték, mert megkérdőjelezte a holokausztot, és hogy David Irving brit történész

ellen Ausztriában, hasonló okból indul eljárás. Az iszlám fundamentalista Muzulmán Testvériség hivatalosan betiltott, valójában megtűrt mozgalom Egyiptomban, a legutóbbi választásokon a legerősebb ellenzéki erővé emelkedett a parlamentben.

Akef megjegyzését válasznak szánta arra az amerikai állításra, hogy az Egyesült Államok célja a demokráciát erősíteni a Közel-Keleten. Ezzel szemben azt hangoztatta, hogy Washington fellépését a saját, illetve a térség cionista mozgalmának érdekei vezérlik.