Szilárda
0 °C
6 °C

Bush: átkozottul jól haladunk előre Irakban

MTI
2006.01.05. 20:18

Átkozottul jól haladunk előre Irakban - közölte George Bush amerikai elnök csütörtökön Washingtonban, noha kijelentésével egy napon több mint százan vesztették életüket az arab országban robbantásos merényletekben és fegyveres támadásokban. Bush elnök, akinek Irak-politikáját szűnni nem akaró bírálatok érik, azon a tanácskozáson vélekedett így, amelyen vendégül látta a Fehér Házban az amerikai külügyi és védelmi tárca egykori vezetőit, demokrata és republikánus párti politikusokat vegyesen, akik közül nem mindenki pártolta az Irak elleni háborút. .

A meghívottak között ott volt Madeleine Albright volt külügyminiszter, William Cohen és Robert McNamara volt védelmi miniszter, továbbá Colin Powell, James A. Baker, Lawrence Eagleburger, Alexander Haig, valamint James Schlesinger.

Az elnök - mint elmondta - azért hívta meg őket, hogy meghallgassa tanácsaikat, s megígérte nekik, hogy komolyan megfontolja javaslataikat. Az egyeztetésen részt vett Condoleezza Rice jelenlegi külügyminiszter, Donald Rumsfeld jelenlegi védelmi miniszter, valamint George Casey, az Irakban állomásozó amerikai haderő parancsnoka és Zalmay Khalilzad bagdadi amerikai nagykövet..