Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Izraeli katonák lelőttek egy palesztint a Gázai övezetben

MTI
2006.01.22. 09:22
Izraeli katonák agyonlőttek egy palesztint, két másikat pedig megsebesítettek szombaton a Gázai övezet északi részén - közölték palesztin kórházi forrásokból.

Az incidens hírét az izraeli hadsereg is megerősítette. Mint egy szóvivő elmondta, a katonák észrevettek három palesztint, amint azok a Gázai övezet és Izrael határán emelt biztonsági kerítés felé kúsztak. A katonák előbb megállásra szólították fel a három férfit, majd figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe, ám mivel a palesztinok ezek hatására sem álltak meg, célzott lövéseket adtak le a gyanús személyekre.

A katonai szóvivő nem tudta megmondani, hogy a három palesztinnál volt-e fegyver. Ily módon nem tudni azt sem, hogy a három férfi merényletek, támadások elkövetésének szándékával akart-e bejutni a zsidó állam területére, vagy azért, hogy ott feketén dolgozzon.

Az újabb halálesettel 4936-ra emelkedett a palesztin felkelés (intifáda) 2000. szeptemberi kezdete óta az izraeli-palesztin erőszakos cselekményekben életüket vesztettek száma. Az áldozatok több mint háromnegyede palesztin volt.