Sára, Márió
2 °C
6 °C

Huszonhárom kivégzett férfi holttestére bukkantak Irakban

MTI
2006.01.23. 01:21
Huszonhárom kivégzett férfi holttestére bukkantak rá Irakban egy olyan körzetben, ahol néhány nappal ezelőtt lázadók elrabolták a bagdadi rendőrakadémia harmincöt elutasított hallgatójelöltjét - közölték vasárnap rendőrségi forrásokból.

Rendőri vezetők elmondása szerint a holttesteket helyi lakosok fedezték fel vasárnap a Bagdadtól mintegy 50 kilométerre északra fekvő Nibai közelében. Az áldozatokkal lőfegyverrel végeztek gyilkosaik.

A rendőrség feltételezése szerint a 23 férfi tagja volt annak a 35 fős csoportnak, amelyet január 16-án raboltak el fegyveresek. A 35 személy - csaknem kétszáz másikkal együtt - megbukott a bagdadi rendőrakadémia felvételi vizsgáján.

Egy szemtanú elmondása szerint a 35 ember Bagdadból Szamarrába tartott, amikor Tarmíja település mellett fegyveresek útját állták az őket szállító autóbusznak és elrabolták őket.

A csoport tagjai közül tizenkettőnek a holttestét már megtalálták, a többiek utáni kutatást azonban nagyon megnehezítette, hogy a térségben nagyon élénk a gerillák tevékenysége.