Auguszta
-3 °C
2 °C

Berezovszkij Putyin elleni puccsot finanszíroz

MTI
2006.01.23. 18:34

Egy oroszországi államcsínybe akarja befektetni vagyonát a nagy-britanniai száműzetésben élő Borisz Berezovszkij orosz milliárdos, hogy 2008-ig visszaállítsa a szerinte Vlagyimir Putyin elnök által megsértett orosz alkotmányt.

Berezovszkij, aki Londonban fogadta az AFP tudósítóját, leszögezte: jogos az orosz ellenzék minden erőszakos cselekedete, beleértve a hatalom erővel való megszerzését is, amin jelenleg is dolgozik immár 18 hónapja. Az egykori orosz médiacézár, akit a korábbi orosz elnök, Borisz Jelcin szürke eminenciásának tartottak, elmondta azt is, hogy ötéves nagy-britanniai száműzetése idején vagyona megháromszorozódott.

"Jelenleg csak egy elit által végrehajtott államcsíny vezethet eredményre Oroszországban" - jelentette ki Berezovszkij, aki hétfőn nagy pompával ünnepelte meg 60. születésnapját. "Nem csak az egyik, a katonai, a média-, az üzleti, vagy a titkosszolgálati elitre építek, hanem az összesre, nem kizárva a tegnapi ellenségek összefogását sem. Azok, akik Oroszországban pénzelek, olyanok, akik elveiket védik, Putyin romboló politikájával szemben" - tette hozzá.