Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Merényleteket terveztek a téli olimpiára?

MTI
2006.01.27. 16:11

Robbantásos merényletek elkövetésére készültek a La Repubblica olasz lap értesülései szerint közel-keleti terroristák MiIánóban és egy másik észak-olasz városban, az idei téli olimpiának otthont adó Torinóban.

A római újság pénteki számában olasz belügyminisztériumi és titkosszolgálati forrásokra hivatkozva azt írta, a merénylők kettős robbantás elkövetését tervezték az észak-olasz pénzügyi központ, Milánó vasúti főpályaudvarán. Az akciót az április eleji olasz parlamenti választások elé időzítve március közepéig hajtották volna végre.

Az információk a La Repubblica szerint az olasz titkosszolgálat egyik közel-keleti származású munkatársától származnak, aki állítólag részt vett a terroristák egyik milánói találkozóján. Hírek szerint az olasz hatóságok ezzel az üggyel összefüggésben vettek őrizetbe rövid időre három szíriai állampolgárt, mielőtt kitoloncolták volna őket hazájukba.

Giuseppe Pisanu olasz belügyminiszter a lapértesülést cáfolva azt mondta, nincs konkrét információ készülő merényletekről.