Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Izrael légicsapást mért a Gázai övezetre

MTI
2006.02.11. 00:45

Légicsapást mért több gázai övezeti célpontra az izraeli hadsereg szombatra virradóra, palesztin kórházi források szerint az egyik támadásban két személy megsebesült. Palesztin biztonsági tisztségviselők szerint egy izraeli harci helikopter röviddel péntek éjfél után rakétát lőtt ki a Gázai övezet középső részén fekvő Deir el-Balahban egy gépkocsira, a jármű utasai azonban még a lövedék becsapódása előtt kiugrottak az autóból. Más jelentések szerint a rakéta célt tévesztett és hatalmas lyukakat ütött az úton.

A célpontul kiszemelt utasok kilétére egyelőre nem derült fény. Palesztin kórházi források két sebesültről számoltak be az incidenssel kapcsolatban. Néhány perccel később egy F-16-os izraeli harci repülőgép egy mezőre lőtt ki rakétákat a Gázai övezet északi részén. Egyes jelentések szerint a gép két olyan utat támadott, amelyeket izraeli feltételezés szerint gyakran használnak a palesztin radikálisok. Az izraeli hadsereg nem kommentálta a légicsapásról szóló palesztin híradásokat.

A Gázai övezet és Egyiptom határán péntek este beomlott egy csempészalagút. A földalatti járatban tartózkodó négy személy egyike életét vesztette, a három túlélőt az omlás után háromnegyed órával a felszínre hozták a mentőalakulatok. A csempészek gyakran fúrnak alagutakat a Gázai övezet és Egyiptom között, hogy azokon keresztül fegyvert, cigarettát és egyéb kelendő árukat juttassanak be az övezetbe.