Géza
-12 °C
-4 °C

Zsidó telepesek Mohamed-graffitit festettek egy mecsetre

MTI
2006.02.12. 12:36
Zsidó telepesek Mohamed prófétát sértő szöveget festettek egy mecset falára egy ciszjordániai palesztin faluban. Az incidens valószínűleg további feszültséget szít a palesztin területeken, ahol a világ sok más részéhez hasonlóan több tüntetést rendeztek már az európai lapokban megjelent Mohamed-karikatúrák miatti tiltakozásul.

"Telepesek egy csoportja az éjszaka festette a grafitit egy mecset falára Nabi Iljasz faluban. Katonák éppen most távolítják el a falfirkát" - mondta el a közelebbről meg nem nevezett katonai forrás. Helyi lakosok szerint a Mohamed prófétát becsmérlő szöveget piros festékkel és héber nyelven szórták fel, továbbá egy Dávid-csillagot is a muzulmán szent hely falára festettek. A rongálásról beszámolt az izraeli állami rádió és internetes híroldalak is.

A mecset rendszeres reggeli kinyitásával megbízott palesztin férfi elmondta, hogy vasárnap reggel látta, amint egy kipát viselő férfi festéket szór a falra. Amikor az észrevette őt, elfutott, beszállt egy izraeli rendszámú autóba, és elhajtott. A palesztin - mint mondta - nem tudja, hogy az autóban mások is ültek-e. Az izraeli rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.