Auguszta
-3 °C
2 °C

A Nyugat elleni támadásokra szólított fel Zavahri

MTI
2006.03.04. 23:39
A Nyugat elleni támadásokra szólította fel a muzulmánokat Ajman az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat második számú vezetője szombaton egy internetes honlapon közzétett hangfelvételen.

Az iszlám szélsőségesek által használt honlapon szereplő hangfelvételen, amelynek a hitelességét egyelőre nem sikerült bizonyítani, Zavahri az Egyesült Államok vezette "keresztes" kampányt okolta Mohamed próféta megsértése miatt, és Dánia, Norvégia, Franciaország, Németország és más, a prófétát megsértett országok gazdasági bojkottjára szólította fel a muzulmánokat az elsőként egy dán lapban megjelentetett Mohamed-karikatúrák miatt.

"(A muzulmánoknak) csapást kell mérniük a keresztes Nyugatra, főként gazdasági infrastruktúrájukra, olyan csapásokkal, amelyek évekre eret vágnak rajtuk" - közölte a Zavahriéhoz hasonló férfihang. "A New York, Washington, Madrid és London elleni támadások a legjobb példák" - tette hozzá.

Az al-Dzsazíra arab hírtelevízióban sugárzott videofelvételen az al-Kaida második számú vezetője arra szólította fel a januári törvényhozási választásokon győztes Hamász radikális palesztin szervezetet, hogy folytassa a fegyveres harcot, és ne ismerje el a palesztinok és Izrael által aláírt békemegállapodásokat.