József, Bánk
-7 °C
0 °C

Négy palesztin meghalt egy izraeli rakétatámadásban

MTI
2006.03.06. 17:37

Három palesztin szélsőséges és egy nyolcéves fiú életét vesztette az izraeli hadsereg által elkövetett rakétatámadásban hétfőn Gáza városában - közölték palesztin kórházi forrásból. Az izraeli légicsapásban az Iszlám Dzsihád három tagja vesztette életét - közölte a szervezet szóvivője. Az akcióban nyolcan megsérültek. Az izraeliek - miként azt utóbb az izraeli katonaság is megerősítette - rakétával telibe találták a városban haladó autót, amelyben a három palesztin szélsőséges ült. A gépkocsi teljesen kiégett.

A robbanás helyszínén haragos csoport gyűlt össze. A levegőbe lövöldöztek és azt kiabálták: "Halál Izraelre!". Az utóbbi időben erősödni látszó palesztin erőszak a március 28-i izraeli parlamenti választások előtt arra szorítja Ehud Olmert ügyvezető izraeli kormányfőt, hogy megmutassa: kész akár kemény katonai eszközökkel is fellépni a palesztin szélsőségesekkel szemben.

Közben - szintén kórházi forrásból - ismertté vált, hogy robbanás történt hétfő délután a gázai övezeti Bureidzs menekülttábor mellett, két fivér halálát okozva. Beszámolók szerint a testvérek épp egy robbanószerkezetet telepítettek, de az idő előtt felrobbant. A két férfi kilétét nem hozták nyilvánosságra.