Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Berlusconi nem megy a pápához

MTI
2006.03.07. 00:16
Silvio Berlusconi olasz kormányfő hétfő este közölte, hogy az olasz médiában napvilágot látott hírekkel ellentétben a parlamenti választások előtt néhány nappal nem fogadja őt XVI. Benedek pápa.

Az olasz média csütörtökön jelentette, hogy Berlusconi az Európai Néppárthoz (EPP) tartozó konzervatív és keresztény kormányfők küldöttségének élén keresi majd fel a katolikus egyházfőt március 31-én, tíz nappal a parlamenti választások előtt. A delegációban ott lesz az Európai Unió soros elnöki tisztségét ellátó Ausztria kancellárja, Wolfgang Schüssel is.

A pápai audiencia az EPP-csúcspolitikusainak március 30-án kezdődő, kétnapos római találkozóját zárja majd. A hír óriás felzúdulást váltott ki az olasz ellenzék soraiban.

"Nem vagyok Európa parlamenti képviselő, tehát nem megyek audienciára a pápához" - szögezte le hétfő este Berlusconi az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint.

"Mint rendesen, bizonyos baloldaliak hisztériája bármilyen eseményben a választási győzelmük veszélyeztetését látja. Nem megyek a pápához, mégis megnyerjük a választásokat" - tette hozzá Berlusconi.

Romano Prodi, a balközép választási szövetség vezetője közölte: nem szeretné, ha a katolikus egyház és a egyházi hatóságok belekeverednének a választási kampányba.