Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Tizenhárom támadás, tizenkét halott Irakban

2006.03.07. 13:11

Tizenkét ember életét vesztette és harminc megsebesült 13 támadásban kedden Irakban, az áldozatok közül öt rendőr, egy pedig katona volt. A merényletek közül ötöt gépkocsiba rejtett pokolgéppel hajtottak végre.

Bagdad nyugati részén, Hadrában egy civil meghalt, egy másik pedig megsebesült egy autóbombás merényletben, amely egy amerikai járőr ellen irányult. Eközben egy másik bagdadi peremvárosban, Gazálíjában hat embert, köztük egy rendőrt lőttek le egy síita mecsetnél. Szalám negyedben egy civillel végzet tűzfegyverből kilőtt lövedék, egy másik megsebesült. A déli Zafraníjában egy gépkocsiba rejtett pokolgép négy személyt sebesített meg.

A Bagdadtól 50 kilométerre nyugatra lévő Fallúdzsában lelőttek egy katonát. Az iraki fővárostól 60 kilométerre északkeletre található Baakubában egy rendőrt lőttek le, egy másikat pedig megsebesítettek egy ellenőrzőpontnál. A Bagdadtól 100 kilométerre délre lévő Hillában hét civil sebesült meg két egymást követő autóbombás merényletben.

A Bagdadtól 200 kilométerre északra található Baidzsiban három rendőr halt meg, négy pedig megsebesült, miután ismeretlen támadók tüzet nyitottak járőrükre. A fővárostól ugyancsak 200 kilométerre északra lévő Havidzsában is egy járőrre támadtak: egy rendőr életét vesztette, egy másik pedig súlyosan megsebesült. A Bagdadtól 35 kilométerre északkeletre található Kirkukban Muktada asz-Szadr radikális síita hitszónok mozgalmának három tagja meghalt, egy társuk pedig megsebesült, amikor ismeretlen fegyveresek gépkocsijukra lőttek.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft