Mátyás
-6 °C
1 °C

Újabb madárinfluenza-megbetegedés Dél-Kelet-Ázsiában

MTI
2006.03.25. 15:42

Újabb madárinfluenza-megbetegedéseket észleltek Dél-Kelet-Ázsiában: Az indonéz egészségügyi hatóságok szombati közlése szerint egy egyéves kislány halt meg a madárinfluenza-vírus H5N1-es altípusától. A kislány vérmintáját még csak helyi laboratóriumban vizsgálták meg, de elküldték az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hongkongi referencia-laboratóriumának is. Ha a gyanú beigazolódik, ő lesz a madárinfluenza huszonharmadik áldozata Indonéziában.

A hongkongi mezőgazdasági minisztérium közben arról számolt be, hogy pozitívnak bizonyult egy, a Kínával határos területen lévő birtokon talált vándorsólyom H5N1-tesztje. Tavaly október óta mintegy 6000 elhullott madarat regisztráltak Hongkongban madárinfluenza-fertőzéssel.

Malajziában egy hároméves kislányon és egy 26 éves férfin jelentkeztek a madárinfluenza tünetei. A gyerek az északi Penang, a fiatalember pedig a szomszédos Perak államból származott, mindkettőt elkülönítették az eredményekre várva. Az államszövetségben az utóbbi tíz napban négy madárinfluenza-gócot jelentettek be Perakban és egyet Penangban.