Sára, Márió
2 °C
6 °C

Lezuhant egy amerikai helikopter Irakban

MTI
2006.04.02. 00:02
Lezuhant egy amerikai katonai helikopter szombaton hadművelet közben Bagdadtól délnyugatra, a pilóták sorsa ismeretlen, közölte az amerikai haderő. Egy iraki dzsihádista (szent háborút hirdető) csoport vállalta magára a helikopter lelövését egy internetes honlapon közzétett közleményben.

Az ar-Rasidin Hadsereg Maasz bin Dzsabal Brigádja oroszlánjainak sikerült lelőniük az amerikai megszálló erők helikopterét a Bagdadtól délre fekvő Juszufíja övezetében - áll a közleményben, amelynek a hitelességét nem sikerült megállapítani.

Az amerikai haderő tájékoztatása szerint a helikopter szombat este fél hat tájban zuhant le Bagdadtól délnyugatra harci járőrözés közben. Ez volt az első ilyen jellegű veszteség január óta, amikor az amerikai haderő tíz nap alatt három helikoptert veszített el. Akkor összesen 18 amerikai katona halt meg, a háromból legalább két helikoptert lelőttek.

Szombaton meghalt egy amerikai tengerészgyalogos, aki előző nap sebesült meg hadművelet közben al-Anbár tartományban, közölte szombaton a hadsereg. Halálával 2328-ra emelkedett a 2003 márciusa, az iraki háború kezdete óta elesett amerikai katonák száma. Szombaton legkevesebb huszonkét embert öltek meg a fővárosban a dél-iraki Bászrában.